Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Soliditets värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Soliditets databas.

Våra tjänster

Malmö Elektriska Byrå AB gör i stort sett allt inom el. Dock reparerar vi ej vitvaror, maskiner eller andra apparater. Kontakta oss om du har några frågor. Våra kunder består utav både privatpersoner, föreningar & företag.
Vårt motto är att inget arbete är för litet.
Låt oss vara med redan på planeringstadiet.

Låt oss vara med från början när ni ska renovera ert kök, badrum eller annat i ert hem, och där elen är inblandad. Vi har prisvärda lösningar på det mesta! Tänk på att man i dagens kök har mycket mer apparater (mikrovågsugn, diskmaskin, vattenkokare, kaffemaskin m.m. ) än vad man hade förr. Detta betyder ju att det blir större belastningar. Bäst är ju om man vid en renovering drar fram lite extra grupper just till köket. När det gäller spottar har vi fördelaktiga priser, även på handdukstorkare till badrum och golvvärme, pax-fläktar osv. Framdragning utav el till tvättmaskiner och torktumlare utför vi också. Man kan säga att vi drar fram ström till allt som är elektriskt, och kopplar naturligtvis även in detta.

Tillbyggnader eller nybygge har vi lång erfarenhet utav. Vi har varit med om båda delarna i stor utsräckning. Skulle ni ej själva ha snickare, målare, VVSare eller andra hantverkare kan vi även rekommendera några av våra samarbetspartners som vi har haft många års samarbete med. Som sagt låt oss vara med från början, så får ni en säker och bra elanläggning som passar era behov.

Ring alltid oss om ni har frågor eller vill ha en prisuppgift angående våra elarbeten!
Vi kommer naturligtvis ut gratis för att se på arbetet samt ge er en korrekt prisbild.


JORDFELSBRYTARE

Installera en jordfelsbrytare! Särskilt när ni har barn. En jordfelsbrytare räddar liv t.ex. om man har jordfelsbrytare kopplad över hela sin elanläggning hemma och man t.ex. är i trädgården och påtar. Skulle man då köra en elmaskin som är dragen ifrån hemmets uttag på t.ex. gräset och det skulle bli fel i maskinen slår jordfelsbrytaren ut. Vid juletid är det ju många som drar ut förlängningssladdar för sina julbelysningar. Även då skyddar jordfelsbrytaren.
En jordfelsbrytare fungerar som så att lika mycket ström som går in i den går ut ur den. Om så INTE är fallet, d.v.s. att det uppstår vagabonderande strömmar, löser jordfelsbrytaren ut och undviker att personen får ström i sig.

Man kan även sätta flera jordfelsbrytare och så kallat sektionera upp sin elanläggning, för att undvika att hela ens anläggning slås ut vid ett jordfel.
Ett annat alternativ är att man sätter ett uttag med inbyggd jordfelsbrytare. Vi rekommenderar dock att man sätter minst en jordfelsbrytare över hela sin anläggning.
Har du ingen jordfelsbrytare?!
Ring oss redan idag för en prisuppgift eller för mer information om jordfelsbrytare.


VIKTEN AV LEDNINGSBYTEN

Under våra 30 år som elinstallationsföretag har vi specialiserat oss på bl.a. ledningsbyte i hela fastigheter, lägenheter, och även villor. HSB är en av våra största kunder och under årens lopp har vi hunnit med en hel del byten utav ledningar i lägenheter. Oftast görs detta arbete i samband med att bostadrätten byter ägare, men vi har även gjort dessa byten då lägenheten fortfarande är bebodd. Så man kan säga att vi har stor erfarenhet av dessa arbeten. Även stigarbyten (byte utav matningsstammar till varje lägenhet) har vi utfört med stor utsträckning och har även stor vana utav detta.

Ledningsbytena i lägenheterna brukar ta ca 1-2 dagar beroende på lägenhetens storlek. Gamla ledningar brukar ofta ställa till problem för bostadsinnehavaren och även till och med att fatta eld.
Då många av dagens 30-50 tals hus har gamla ledningar är det ett måste att se över och byta ut dessa ledningar. Även stigarna (matningsstammar till varje lägenhet) är oftast i mycket bedrövligt skick och bör bytas ut.
Stigarna från tiden brukar oftast vara underdimisionerade, eller bättre sagt man hade ju ej så många elektriska apparater som man har idag så stigarna var ju anpassade till mer eller mindre enbart lite belysning samt lite få uttag. Även spisarna på den tiden var ju oftast gasspisar så då behövde man ju ej en stor stigare, men i dagsläget då folk renoverar sitt kök och behöver ta ut mer ström så räcker oftast inte stigarna till riktigt.
Även arbete med att ändra detta har vi stor erfarenhet utav.

Ring oss gärna för en gratis prisoffert.


FÖRENINGAR

Föreningar bör se över dagens krav på ledningar för respektive lägenhet, samt deras fastighets el. Detta är viktigt för att undvika stora störningar i elinstallationen som kan uppstå, men även för att minimera brandrisken.
Låt oss se på er anläggning och ge er ett prisförslag på saker som behöver åtgärdas. Vi har även lösningar för att få ner priset för driften utav era allmänna belysningar, och vi kan skräddarsy energibesparande metoder för just er förening, ring oss idag för information!
Läs mer här >>.


SANERING UTAV ELCENTRALER

Oftast är elcentralerna dåligt utmärkta och under dagens standard, samt så har en del byggts på under årens lopp, och en del kanske ej används mer heller. Låt oss komma ut och se på er/era elcentraler och sanera bort det gamla och ersätta med nytt. Oftast brukar vi då också byta ut samtliga matningar, stigare o.s.v. för att få en så fräsch och välfungerande anläggning som möjligt.
Vi byter/sanerar naturligtvis även privatpersoners elcentraler. Ring och hör med oss om pris!


ENHETSMÄTNING

Enhetsmätning innebär att man i föreningen enbart har 1 st mätare. Alla bostadsägare i föreningen slipper på så sett ha egna dyra abonnemang. Man kan säga att föreningen betalar för all el, och sen fördelas den förbrukade elen upp på alla lägenheter samt fastighetselen, så att elen då oftast ingår i hyran. För att det ska bli en rättvis fördelning mellan lägeneheterna, så finns det olika metoder man kan gå till väga på för att mäta detta.
Ring oss vid intresse så berättar vi mer!


SOLCELLER

Vi har även så börjat sätta oss in i arbeten med solceller, hör med oss!

marcus freij
www.marcusfreij.com